Festival Çocuklarından: Biz Büyük Bir Sevgi Ailesiyiz

Dünyanın dört bir köşesinde 40’a yakın ülkede devam eden Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne katılan öğrenciler ülkelerine unutulmaz hatırlarla dönüyor. Festivale katılan Jaquie García, günlerin çok hızlı geçtiğini belirterek, “Allah’a ne kadar müteşekkir olduğumu ifade etmek için hiçbir kelime kâfi gelmez. Keşke elimde bu festivalin güzelliğini tüm insanlara gösteren bir fotoğraf olsaydı.” diyor.
142006
Texas’taki Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için geldikleri ABD’de oldukça iyi ağırlanan ve kaldıkları süre içerisinde farklı ülke çocuklarıyla dost olan öğrenciler duygularını ifade edecek kelime bulamıyor. Meksika’yı temsilen Teksas’taki festivale katılan Jaquie García, “Allah’a ne kadar müteşekkir olduğumu ifade için hiçbir kelime kâfi gelmez. Keşke elimde bu festivalin (IFLC) güzelliğini tüm insanlara gösteren bir fotoğraf olsaydı. Aileme -ki şimdi ailem IFLC TX oldu-, Raindrop Türk evine, bütün öğretmenlerime, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. García, “Evet, macera bitti! Hala yaşadığımız o büyülü anları ve tüm güzellikleri sonsuza dek kalbimde taşıyacağımı hissediyorum. Festival sevginin evrensel dili müzik yoluyla dünyanın dört bir köşesine, daha iyi bir hayat yaşama yolu ve fırsatı için barış mesajı gönderdi, minnettarım.” diye konuştu.
Alla Soroka (Ukrayna): Biz büyük bir sevgi ailesiyiz. Aynı milletten veya ülkeden olmamız şart değil, bir aile için gerekli olan diğergamlık, sevgi ve anlayış olduktan sonra tüm farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olur. Sevgili ailem, IFLC çocukları ve gönüllüleri olarak bu gezegendeki en renkli ve en çeşitli aile olduğumuzu söyleyebilirim.
Kamran Memmedov (Azerbaycan): Başka ülkelerden gelen öğrencilerle yeni dostluklar kurmak benim büyük hayalimdi.  Gala gecemiz müthiş oldu seyircilerin bana gösterdiği ilgi o beni çok şaşırttı. Bu hissi hiç bir zaman unutmayacağım. Başka milletlerden arkadaşların kültürümü öğrenmesi ve bilgi edinmesi önemliydi. IFLC’nin konserleri dünya çocuklarını bir araya getiriyor ve farklı din mensupları arasında olan çekişmeyi çocuklara yaşatmıyor. IFLC ailesi ile devam etmeyi çok isterim.
Abdussamed Demiryürek (İslamabad’da Türkçe Öğretmeni): Muhteşem bir programdı.  Her öğrenci kendi dilinde şarkısını söyledi. Amerika’da yaşayan Pakistanlı izleyicilerle de buluşma fırsatımız oldu. Sahnede Pakistanlı bir öğrencinin Urduca bir şarkı söylemesinden çok memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Hatta bir Pakistanlı Hanımefendi Irtiza’ya harçlık verdi. Kısa sürede öğrenciler adeta kırk yıllık dost oldular. Farklı ülkelerden, farklı renklere, farklı dinlere, farklı dillere sahip olmalarına rağmen son gün öğrencilerin ayrılık gözyaşlarına şahit olduk. Dünyadaki düşmanlık ve savaşların yanında böylesine bir dostluğu görmek bizlere gelecek adına ümit verdi. Dünyanın renkleri dünyanın barış içerisinde yaşanabileceğini gösterdiler.