Türk Okulu, Bir Haftada Romanya’ya 8 Madalya Kazandırdı

Son bir hafta içinde üç farklı ülkede yapılan uluslararası bilim olimpiyatlarında Romanyalı öğrenciler 20 madalya kazandı. Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencileri kazandıkları 8 madalyayla bu başarıda büyük pay sahibi oldu.

madalya21 yıldır adeta madalya fabrikası gibi işleyen Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB), başarı zincirine yeni halkalar eklemeye devam ediyor. Bu yıl 50.’si Moskova’da düzenlenen Mendelev kimya olimpiyatlarında, ICHB öğrencisi Andrei İliescu mutlak birinciliği kazandı. Bu sonuçla İliescu, son iki yıldır aynı yarışmada kazandığı altın madalyayı, bu yıl bir adım daha ileri taşıdı. Romanyalı öğrenciler, 120 öğrencinin katıldığı Moskova’daki kimya olimpiyatlarından ülkelerine toplam 6 madalya getirdi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’ın ev sahipliği yaptığı Balcaniada matematik olimpiyatlarında ise, 6 kişilik Romanya takımının tümü madalya kazanmayı başardı. Romanya takımındaki 3 Türk okulu öğrencisi ise birer altın, gümüş ve bronz madalya elde etti. Yarışmalar sonunda Romanya takım halinde ikinci oldu.

Romanya’ya en fazla madalya üçüncü kez katıldığı ve bu yıl Hong Kong’da düzenlenen Asya Fizik Olimpiyatları’ndan (APhO2016) geldi. 8 öğrencinin madalya kazandığı yarışmada, Romanya adına 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kayıtlara geçti. Bu madalyalardan bir altın, bir gümüş ve iki bronz ICHB öğrencilerine ait.

balcaniada madalya