Davutoğlu’nun Başbakanlığı Bırakması Romanya Basınında

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden çekilmesini Romanya’da bir çok gazete ve haber sitesi  ‘Saray darbesi’ olarak değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptıkları görüşme sonrası AKP’de olağanüstü kongre kararı alınmasına, Romanya medyasında geniş yankı uyandırdı.
Ruptură la conducerea Turciei - Romania LiberaRomania Libera gazetesi ‘Türkiye yönetiminde derin çatlak!’ başlığı ile verdiği haberde, her ne kadar iki siyasi, aralarında bir gerginlik olmadığını belirtse de son günlerde fikir ayrılıklarının apaçık ortaya çıktığını ve sonunda Davutoğlu’nun görevi bırakması ile sonlandığını yazdı.
Haberi okuyucularına ‘Saray Darbesi’ olarak duyuran Cotidianul haber sitesi Davutoğlu’nun görevden çekilmesini Türk siyasetinde görülmemiş hareket olarak değerlendirdi.
Evenimentul Zilei gazetesi Avrupa için kötü haber olarak girdiği haberinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan  arasındaki anlaşmazlıkların Davutoğlunu görevden ettiğini yazdı. Gazete, Türkiye’deki siyasi kriz Avrupa için iyi bir haber değil yorumunu yaptı.
Krizin doğuracağı mülteci sorununa dikkat çeken Ziarul Financiar gazetesi ise siyasi krizi ‘Türkiye’deki güç savaşı, AB’nin mülteci kriziyle mücadeledeki anahtar piyonunu düşürdü ‘ olarak verdi.
Politik haberler yapan PaginaPolitica haber sitesi ise  Türkiye’deki siyasi krizi ‘Erdoğan gücünü pekiştirdi’ olarak yayınladı.
”Lovitură de palat” Mișcare politică fără precedent în Turcia Criza politică din Turcia nu este o veste bună pentru Europa Conflictul pentru putere din Turcia face să cadă un pion cheie din lupta UE cu criza refugiaţilor - Ziarul Financiar Turcia Premierul Davutoglu DEMISIONEAZĂ. Erdogan, consolidare a puterii - Pagina de Politică - Parte din familia RV