Ulusal Demokrat Parti (Pnd), Köstence Belediye Başkanlığı İçin Soydaş Asıllı Ömer Sunay’ı Aday Gösterdi

Romanya’da önümüzdeki ay 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Yerel Seçimler için adaylık başvuruları sona erdi. Yoğun adaylık başvurularının olduğu yarışta soydaş Türk-Tatar nüfusunun ağırlıkta bulunduğu Köstence’de de birbirinden ilginç isimler aday gösterildi. İlde 3’ü bağımsız olmak üzere 12 aday yarışıyor.
sunay (10)sunay (2) Çekişmeli geçmesi beklenen Belediye Başkanlığı seçimleri için sürpriz bir ismi aday gösteren Ulusal Demokrat Parti (PND)’yi genç soydaş siyasetçi Ömer Sunay temsil edecek.
sunay (9) Belediye Başkan adaylığı ile ilgili Romanya Haber muhabirinin sorularını cevaplandıran Sunay, Milletvekili Daniel Fenechiu’nun teklifi ile PND’den Köstence Belediye Başkanlığı için adaylığını koyduğunu açıkladı. sunay (3)sunay (7)
Evli, bir kız babası olan Ömer Sunay, tekstilci bir işadamı. Başkanlığı kazanması halinde gerçekleştirmek istediği projeleri tek tek sıralayan Sunay’ın hedefleri şöyle:
“Projelerim arasında; Aile bütçesine katkı ve su giderleri faturalarının azaltılması, Laziu – Ovidiu çevre yolunda büyük bir ormanlık alan. Gençler için ucuz ev imkanı ve Şehir altyapı projelerini geliştirmek..”
KÖSTENCE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN BÜTÜN İSİMLER ŞÖYLE:
-Ulusal Demokrat Parti (PND): Ömer Sunay,
-Sosyal Demokrat Parti (PSD): Decebal Făgădău
-Ulusal Liberal Parti (PNL): Vergil Chițac,
-Halk Hareketi Partisi (PMP): Claudiu Palaz,
-Liberal – Demokrat Koalisyonu (ALDE): Christian Gigi Chiru
-Hümanist Güç Partisi (PPU): Claudiu Octavian Ceti,
-Büyük Romanya Partisi (PRM): Nicolae Grosu,
-Ulusal Köylü Hıristiyan Demokrat Parti (PNȚCD): Gheorghe Caruțiu,
-Romanya Birlik Partisi (PRU): Dumitru Bădrăgan,
-BAĞIMSIZLAR: Ionuț Budi, George Andrei Popescu, Claudiu Andrei Tatu.