Dobruca Pehlivanları Köstence’deki Geleneksel Tatar Güreşlerinde Terledi

Köstence Bölgesinde her yıl soydaşların yoğunlukta bulunduğu yerleşim yerlerinde düzenlenen geleneksel Tatar Güreşleri (Küreş -2016) Hasanca’da (Valu lui Trian) başladı. Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) tarafından düzenlenen ata sporu büyük ilgi gördü.
kures (2)
kures (1)
Bu sene 18, 23 ve 40 yaş üstü olmak üzere 3 kategoride düzenlenen güreş müsabakaları, soydaş çocuk, genç ve yaşlı her kesimden yoğun katılıma sahne oldu.
Zorlu mücadelelerin yaşandığı güreş müsabakasının birinci kategorisinde birinciliği A. Elvis, ikinciliği İbram Levent kazandı.
23 yaş final kategorisinde ise Kobadinli Elvis Ali ve Hasanca’dan (Valu lui Traian) Celil Denis mücadele etti. Son birkaç yıldır sırtını kimsenin yere seremediği Celil Denis yine herkesi yenerek birinci oldu.
kures (7)
kures (3)
Bu kategorinin birincisine tosun, para ve diploma, ikinciye ise koç, para ve diploma, üçüncüye ise geleneksel bayrak hediye edildi.
40 yaş üstü kategorisinde güreşen eski pehlivanlar ise eski anılarını tazeleme imkanı buldu.
Finale kalan eski güreşçilerden Selami Celil, ünlü güreşçilerden Kazan Gigi ile karşılaştı. Yarışı kazanan pehlivan Cazan Gigi oldu.
kures (6)  Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Başkanı Celil Esergep ile Köstence vali yardımcıları Anefi Ersun ve Levent Akkoyum yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verdi.  kures (5)
Birinci gelene bir buzağı ile 500 ley ve diploma, ikinciliği kazanana da bir kuzu 300 ley ve diploma, üçüncüye ise bayrak ve 200 ley takdim edildi.
40 yaş kategorisinde dereceye girenlere ise yine RMTTDB tarafından Bulgaristan’da tatil ve çeşitli hediyeler edildi. (Ebubekir Tanior, Köstence)