Mkyk, Davutoğlu’nun Yetkilerini Elinden Aldı

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi Davutoğlu’ndan alınarak MKYK’ya verildi.
AK Parti  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Genel Merkez’de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla teşkilatlarla ilgili genel başkanda olan yetki yeniden MKYK’ya geçti. Söz konusu gelişme dün haber sitelerine ‘flaş’ gelişme olarak yansıdı. Zira bu karar, Ahmet Davutoğlu’nun yetkilerinin tırpanlanması anlamına geliyor. AKP’de teşkilatlarla ilgili yetki Recep Tayyip Erdoğan döneminde MKYK’dan alınarak Genel Başkan’a verilmişti. İddiaya göre Ahmet Davutoğlu, dünkü karara tepki göstererek toplantının bitmesini beklemeden terk etti.
İlçe başkanı bile atayamayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası genel merkezde gazetecilerin karşısına geçti. Toplantıyı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdiklerini anlattı. Ardından, teşkilatlarla ilgili genel başkanda olan yetkinin yeniden MKYK’ya geçtiğini söyledi. Toplantıda kriz çıktığı iddialarını ise yalanladı.
Çelik: Teknik bir mesele!
Ömer Çelik, “Bunun bir değişiklik, radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir, teknik bir meseledir. AK Parti’de teşkilatlarla ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Karar oy birliğiyle alındı, ilk imza Başbakan’dan.” diye konuştu.
Kriz olursa söyleyeceğim
Ömer Çelik, gazetecilerin, “Bu değişiklik neden şimdi yapıldı?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MKYK’da da başka kararlar alacağız. Bu kararın alınmasında da ilk imzayı Başbakan atmıştır ve oybirliği ile alınmıştır bu karar. MKYK’nın partinin en üst karar organı olarak bu kararları alması esastır. Bir kriz olursa ben size söyleyeceğim.”


@fuatavni_f, yazmıştı: Davutoğlu sıfırlanacak!
Twitter fenonemi @fuatavni_f, dün yapılan MKYK’yla ilgili 19 Nisan’da önemli paylaşımlarda bulunmuştu. İşte o tivitlerden bazıları: “F…’nin Davutoğlu’na tahammülü kalmadı. (…) AKP ilk kurulduğunda il ve ilçe teşkilat başkanlarını atama yetkisi tüzük gereği MKYK’daydı. MKYK bu yetkiyi F…’e devretmişti. Bunları yaparken de ‘F… de istiyor’ diyerek itirazları önlüyor. Davutoğlu bu yetkiyle, şimdiye kadar 14 ilde ve 65 ilçede Faşist’e rağmen atama yaptı. Sırada 42 ilçe var. Binali’nin paralel hükümeti Maltepe toplantısında bu yetkiyi Davutoğlu’ndan alıp tekrar MKYK’ya devretmek için düğmeye bastı. Atamaları artık Binali, Berat ve Soylu’nun hükmettiği ve 50 kişiden 48’inin İsrafsaray’ın adamı olduğu MYKY yapacak. 29 Nisan’daki MKYK’da atama durumu karara bağlanacak. 29 Nisan’da Binali’nin paralel hükümeti, Davutoğlu’na darbe yapacak. F…, Davutoğlu’na darbe yaparak, onu partide sıfırlayacak ve muhalifleri de tamamen bertaraf edecek. Savaş çoktan başladı.”