Erdoğan Rejiminin Cadı Avında Son Nokta: Ölmüş Adamın Evinde Arama Yapıldı

Aksaray’daki cadı avı operasyonu zulmün vardığı boyutu gözler önüne serdi. Geçen yıl vefat eden hayırsever iş adamı Eşref Timuçin için yakalama kararı çıkarıldı. Zekiye Timuçin, eşinin bir yıl önce vefat ettiğini söylese de polisler evde arama yaptı.
Özgür Düşünce Gazetesi’nin haberine göre, Aksaray’da 22 Nisan cuma günü gerçekleşen nefret operasyonunda bir skandala imza atıldı. 50’ye yakın kişiye yönelik operasyon listesinde uzun yıllar Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanlığı’nı yapan mühendis Eşref Timuçin de yer aldı.
EŞİNİN EVİNE ŞAFAK BASKINI
Aksaray Makas Mevkii Timuçinler Apartmanı’na saat sabahın 05’inde gelen polisler karşılarında merhumun eşi Zekiye Timuçin’i buldu.
‘EMİR YUKARDAN’ 
Merhumun eşi Zekiye Timuçin, eşinin geçen yıl kalp krizinden vefat ettiğini anlatsa da polisi ikna edemedi. “Beyim geçen sene vefat etti, neyi arıyorsunuz” diye soran acılı eşe polisler, “Emir büyük yerden, yukarıdan, aramak zorundayız” karşlığını verdi.
AKSARAY EŞRAFINDAN
Aksaray’da babasıyla birlikte uzun yıllar müteahhitlik yapan ve babasının vefatından sonra işlere devam eden Eşref Timuçin’in şehirde 1000’e yakın bina yaptığı ve birçok kişinin ev sahibi olmasını sağladığı öğrenildi. Aynı zamanda uzun yıllar AksarayMüteahhitler Birliği Başkanlığı yapan merhumun, birçok hayır işinde de bulunduğu bunlardan ötürü Aksaray’da sevilen sayılan bir kimse olduğu dile getirildi. Yaklaşık 10 ay önce kalp krizinden hayatını kaybeden Timuçin’in cenazesinin büyük bir kalabalığın katılımıyla defnedildiği belirtildi. Aksaray’ın ileri gelenlerinden biri olduğu için herkesçe bilinen Timuçin’in vefatından habersiz olunması ve evine operasyon yapılarak mezarında dahi rahat bırakılmaması tepkiye neden oldu
Son adreste arama kararı
Acılı eş Zekiye Timuçin’in yaşadığı eve sabahın beşinde gelen polisler arama yaptı. Mezarda bile rahat bırakılmayan Eşref Timuçin hakkında yakalama ve son yaşadığı adreste arama kararı olduğu anlaşıldı. Evdeki aramanın tamamlanmasının ardından polisler, 12 Haziran 2015’te vefat eden Timuçin’in artık bu evde yaşamadığına ve merhuma ait bir şey bulunmadığına kanaat getirip tutanak tuttu.