Baykal’a Kaset Işi, Erdoğan’ın Kumpası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’a yönelik ‘kaset’ kumpasının arkasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Açık ve net söylüyorum; kaset Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır, servis edilmiştir.” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’a yönelik kaset kumpasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habertürk TV’de katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu, kumpasın, dönemin başbakanı Erdoğan’ın bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Açık ve net söylüyorum; kaset Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır, servis edilmiştir. Erdoğan o kasetleri izliyor zaten. O dönem başbakandı. Bir başbakana yakışır mı böyle kaset izlemek? Başbakan’ın yanındaki kişi, ‘Daha başka şeyler de var.’ diyor.  ‘İki gün sabredin, daha net görüntüler elde edeceğiz’ diyor.”
Deniz Baykal’ın bilgisi var
“Birileri (Baykal’ı) kasete almış, Erdoğan’a bunu gösteriyor. Çektikleri görüntüleri gösterirken Erdoğan’ı da kayda alıyorlar. Başbakan’ın talimatıyla bunlar oluyor. Öyle olmasa bireliri gelip o görüntüleri Başbakan’a izlettirir mi? Kasetin Erdoğan tarafından, onun bilgisi dahilinde kendisine servis edildiğini sayın Baykal da biliyor.”
‘Paralel’ iddiasına inanmıyorum
“Bir kumpas var ortada, doğru. Ama bu kumpas Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gerçekleşen bir şey. Kaseti Erdoğan’a gönderenlerin ‘paralel yapı’ olduğuna inanmıyorum. Erdoğan tarafından kaseti bulun talimatı MİT’e verilmedi.” İSTANBUL YENİHAYAT