Bir Haftada 3. Bakan İstifasını Verdi

Romanya operasındaki kriz Kültür Bakanının istifası ile sonuçlandı. Böylece  teknokratlar hükümetinde bir haftada 3. bakan istifa etmiş oldu.
Romanya Operasında yaşanan yönetim krizi ve bazı opera sanatçısının güvenlik olmadan Opera binasına girişinin yasaklanması krizi Kültür Bakanı Vlad Alexandrescu’nun istifası ile sonuçlandı. Yaşanan krizler sonrasında Başbakan Dacian Cioloș’un Kültür Bakanının istifasını  istediği belirtildi.
Romanya Milli operasında yönetici krizi son 1 aydır devam ediyordu. Değiştirilen  3. yönetici ile de anlaşamayan opera sanatçıları gösterilere çıkamam kararı almıştı. Salı günü de yönetim, ünlü  Romen balerin  Alina Cojocaru, Danimarkalı balet ve koreograf Johan Kobborg ve ekipteki 7 kişinin opera salonuna girişlerini yasaklamıştı.
2015’in Kasım ayında Viktor Ponta hükümetinin istifası sonrası kurulan Teknokratlar hükümetinde bugüne kadar 2’si Başbakan Dacian Cioloș’un isteği biri ise kendi isteği ile toplamda 3 bakan istifa etti. Teknokratlar hükümeti 2016 Kasım ayında yapılacak genel seçimlere kadar görevde olacak.