Türk Futbolunun Utanç Gecesi

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında Avni Aker’de oynanan son derbi yarıda kaldı. Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında Alper, Volkan Şen, Nani ve Van Persie ile 4-0’ı yakaladı.Maçın 89. dakikasında sahaya giren bir taraftar çizgi hakemi Volkan Beyarslan’a saldırdı. 89’da maç hakem Bülent Yıldırım tarafından ertelendi.
Fenerbahçe, Trabzon’da rahat kazandı. 2. dakika Gökhan Gönül ceza alanı dışından kaleye sert bir şut gönderdi. Top Onur’da kaldı. 10. dakika Cardozo yaklaşık 30 metreden şansını denedi ancak top savunmaya takıldı. 21’de Mehmet Ekici’nin şutunda top Volkan’da kaldı.
23’de Fenerbahçe atağında Hasan Ali’nin çizgiye inip içeriye gönderdiği topla buluşan Alper Potuk topu ağlara gönderdi: 0-1. 27. dakikada Fenerbahçe Volkan Şen’le farkı ikiye çıkardı. Nani, Salih’i çalımladı. Volkan’a çıkardı.
Volkan şık bir vücut çalımıyla Bosingwa’yı egale ederek topu ağlarla buluşturdu: 0-2. 35. dakika Özer vurdu, top Hasan Ali’nin dirseğinden dönerken Trabzonsporlular penaltı bekledi.
HAMİ İSTİFA SESLERİ
57. dakikada Gökhan Gönül’ün pasında Nani, ceza alanı ön çizgisi üstünden çektiği sert şutla topu ağlara gönderdi: 0-3. Nani’nin golünü alkışlayan Trabzonspor taraftarları ‘Hami istifa’ sloganları attı. 62. dakika Robin van Persie frikikten farkı 4-0’a getirdi.
Son bölümde Trabzon rakip yarı alanda pozisyon denemeleri yaptı ama netice alacak morali de gücü de yoktu. Karşılaşma 4-0 devam ederken 89’da sahaya giren bir taraftar çizgi hakemine saldırdı. Hakem maçı tatil etti.
BUNU DA MI GÖRECEKTİK?
Maçın 89. dakikasında sahaya giren bir taraftar çizgi hakemi Volkan Beyarslan’a saldırdı. Bülent Yıldırım ve Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına gitti. Deniz tarafı kale arkasında bulunan taraftarlar önce direkleri kırdı.
Bunun sonrasında bazı taraftarlar sahaya girdi. Hakeme saldırıdan sonra Trabzon kalecisi Onur Kıvrak, formasını ve eldivenlerini çıkartarak yedek kulübesinin önüne bıraktı. Trabzon’a tarihi bir ceza verilmesi bekleniyor. Gökhan Gönül, maç sonrası ‘Sahada çıkan olayları nasıl durdurabiliriz. Bilmiyorum’ dedi.
trabzonspor-fenerbahce-skandal-mac-2
VOLKAN’A AYAKKABI
Trabzon taraftarla sabakada takımları geriye düşünce oyun alanına yabancı maddeler attı. Bu maddelerden birinde taraftarlar kaleci Volkan Demirel’e ayakkabı fırlattı. Maç öncesi de F.Bahçe otobüsüne yabancı maddeler atıldı.
PENALTI İSYANI
Karşılaşmanın 35. dakikasında Özer’in şutunda top ceza sahası içindeki Hasan Ali’nin dirseğinden geri geldi. Trabzonsporlular pozisyona uzun süre penaltı diye isyan etti. Hakem Bülent Yıldırım ise oyunu devam ettirdi.
Eski Merkez Hakem Kurulu başkanlarından Mustafa Çulcu, pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. Çulcu, “Hasan Ali topun önüne kendini atıyor. Bu sırada ellerini, kollarını daraltmıyor. Tam aksine topun geçişine engel oluyor. Dolayısıyla net penaltı” dedi.
TFF’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Futbol Federasyonu 89.dakikada yarıda kalan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından resmi siteden bir açıklama yayınladı.
İŞTE TFF’DEN YAPILAN O AÇIKLAMA:
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 30. Hafta müsabakası, maçın 89. dakikasında müsabakanın ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan’a yapılan saldırı ve yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmiştir. Müsabakayla ilgili karar TFF Yönetim Kurulu tarafından verilecektir.