Yeni Türkiye’de (!) Rüşvet Serbest, Zekat Yasak

Türkiye’nin en itibarlı şirketleri arasında gösterilen Dumankaya İnşaat’ın patronu 76 yaşındaki Halit Dumankaya, fakir öğrencilere verdiği burs sebebiyle tutuklandı. Dumankaya terörist suçlamasına tepki gösterdi: “Biz ülkemizi çok seven bir aileyiz.”
İstanbul’da zekat ve burs operasyonu kapsamında gözaltına alınan çok sayıda kişiden biri olan Halit Dumankaya, ‘terörist’ suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. Dumankaya  mahkemede, “Bu yaşta Sayın Hâkim Bey’in söylediği şeylerle suçlanmak bizi çok rahatsız etmiştir” dedi. Halit Dumankaya Turgut Özal’ın A Takımı arasında milletvekilliği yapmıştı.
RÜŞVET SERBEST, ZEKAT YASAK
Reza’yı hayırsever Dumankaya’yı terörist yaptılar

Kara para aklamak ve banka dolandırmaktan ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın ‘hayırsever’ ilan edildiği Türkiye’de, ünlü işadamı Dumankaya İnşaat’ın murahhas üyesi Halit Dumankaya’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi zekat ve sadaka verdikleri için tutuklandı. Bakanlara rüşvet verdiği, hükümete yakın derneklere usulsüz para aktardığı ortaya çıkmasına rağmen İranlı Zarrab’ı koruyan iktidar, 76 yaşındaki Dumankaya’yı terörist ilan etti. Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaklaşık 9 saat süren sorgunun ardından 37 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Zekat vermek kuvvetli delil sayıldı
Zekat ve burs operasyonlarındaki tutuklamalara gerekçe olarak, kişilerin verdikleri kurban, burs ve yardım paralarına ait banka hesap hareketleri delil olarak gösterildi. Hakimlik, Halit Dumankaya dışında Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş’ın da aynı gerekçeyle tutuklanmasına karar verdi. Haklarında tutuklama kararı çıkan diğer 3 kişi Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ’ın ise burs hakkında yaptıkları telefon görüşmeleri kuvvetli delil sayıldı.
Dumankaya’nın ifadesinden satır başları:

ÜLKEYE ZARAR VERECEK BİR AİLE DEĞİLİZ
“Ülkeyi çok seven bir aileyiz. Ülkemize en ufak bir zarar verecek hiçbir kuruma, kişiye, ne yardımda bulunuruz ne de koruruz. Böyle düzgün bir aile yapımız vardır. Vatan, milletin üzerinde hiçbir şey yoktur.”

‘Milletvekili iken hamal olarak çalıştım’

“Bu yaşta Sayın Hâkim beyin söylediği şeylerle suçlanmak da gerçekten bizi çok büyük rahatsız etmiştir. Bu vatana milletvekilliği yaptım. Türkiye’de Meclis tutanakları incelenirse gece gündüz demeden milletvekili olarak değil, hamal olarak çalıştım.”
‘Türkiye’nin en güvenilir şirketiyiz’
“Çocuklarımızın yönettiği şirketimiz Türkiye’nin 500 firmasının ortalarındadır ve inşaat şirketleri içerisinde ilk 3 sıradadır. Ticaret odasının yaptırdığı kariyer değerlendirmesinde de Türkiye’de en güvenilir şirketlerin başındadır.”

‘Burs verdiğim kişileri tanımam’
“Sadece ben kendi maaşımdan Türkiye’de birçok insana burs veririm. Bize yazdıkları mektupları değerlendirerek, ‘Bu fakirdir, buna burs verelim’ diye. Burs verdiğim insanların yüzde 90’ını tanımamaktayım.”
Şirketten tutuklama açıklaması
Dumankaya İnşaat’tan yapılan açıklamada, “Bugüne kadar gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal faaliyetlerinde, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı yüksek bir hassasiyet içerisinde tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiştir. İdari otoritenin meşru gördüğü kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı yardımlar ile ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer üretmeye devam edecektir” denildi.
En itibarlı şirketlerden biri

Yaklaşık 50 yıllık bir şirket olan Dumankaya İnşaat, 2014 yılında Capital 500 Türkiye listesinde, cirosunu en çok arttıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı. Aynı yıl Fortune 500 Türkiye “En Hızlı Büyüyen Şirketler” başlığında faiz ve vergiden önceki kazancını en çok artıran 5. şirket unvanına almaya hak kazandı. Türkiye İtibar Endeksi’nin araştırmalarında da, üç yıl üst üste araştırma radarına giren Dumankaya, Türkiye İtibar Endeksi Başarı Belgesi sahibi.
(Kaynak: Meydan gazetesi)