Bükreş’teki Uluslararası Henri Coanda Havaalanında Ticari Taksi Sınırlaması Kalktı

Dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek için yıllardır sadece ticari firma taksilerinin girişlerine açık olan Bükreş’teki uluslararası Henri Coanda havaalanına artık normal ticari taksiler de girebiliyor.
Firma taksilerinin havaalanını ekonomik bulmadığı için çok rağbet etmediklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı Dan Marian Costescu, 282 araçlık hava alanı kontenjanı için yeterli başvurunun olmaması nedeniyle diğer taksilerin de hava alanına girebilmesine izin verildiğini belirterek, “Böyle bir çözüm bulduk. Sonbahara kadar bu kısıtlamaları erteleyebiliriz.” dedi. aeroport
Daha önce 500 litreden az benzinli ticari taksilerin de hava alanına girişlerine izin verilmediğini vurgulayan Bakan Costescu, bölgede faaliyet gösteren firma taksilerinin eskisi gibi hava limanında faaliyetlerini sürdürebileceklerini belirterek, “Bakanlık olarak hava limanına girebilmeleri için 282 taksiye kontenjan tanımıştık. Ancak fazla başvuru olmayınca böyle bir karar almak durumunda kaldık.” dedi.
Ulaştırma Bakanı Dan Marian Costescu, Uluslararası Henri Coanda Havalimanı için verdikleri kontenjana yeterli başvuru olmayınca diğer taksilere de sonbahara kadar izin verdiklerini açıkladı.
Halen 282 araçlık eski kontenjana ek olarak 198 yeni taksiye izin verdiklerini vurgulayan Bakan, toplamda 480 ticari taksinin hava alanına girebileceğini kaydetti.
Turizm ve yolcu hareketliliğinin arttığı bu aylarda böyle bir karar almak mecburiyetinde kaldıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı, “Zannedersem sonbaharda tekrar kontenjan sistemi rayına oturur.” dedi.
Bakan Costea, aynı zamanda yolcu güvenliği ve kuralları ile dolandırıcılık konularına da hassasiyet göstereceklerine de dikkat çekti.