Köstence’de Sağlık Çalışanları Gösteri Düzenledi

Köstence’de yaklaşık 200 sağlık personeli, il valilik binasının önünde maaşlarının yükseltilmesi gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi. Sanitas Sendikasının öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme katılan sağlıkçılar yüzlerinde ameliyat maskeleri ile gösteri yaptı. Sağlık görevlileri, maaşlarındaki  eşitsizliğinin bir an önce ortadan kaldırılması ve zam yapılması talebinde bulundu.
Sendika başkanı Nicolae Manea, Mangalia’dan Hırşova’ya kadar bütün sağlık sektöründeki çalışanların maaşlarının yükselmesi için bir araya geldiklerini belirtti.
Protestoya daha fazla sendika üyesi ile katılabileceklerini ancak hastalara saygıdan dolayı bazı çalışanlarının görevlerinin başında kalmalarını uygun gördüklerini vurgulayan Manea, yetkililerden taleplerini dikkate almaları çağrısında bulundu.
Sağlıkçıların protesto gösterisi, sendika temsilcilerinin taleplerini Köstence Valisi Adrian Nicolaescu’ya sunmaları ile sona erdi. Sendika başkanı Nicolae Manea, aynı talepleri Sağlık Bakanlığı ve Hükümet yetkililerine de göndereceklerini kaydetti.