Romanya’da 5 Bin Öğrenci Yerel Kıyafetleriyle Dünya Rekorlar Kitabına Girmeye Hazırlanıyor

Romanya’nın Transilvanya Bölgesindeki Bistriţa-Năsăud şehrinde 5 bin öğrenci, dünyanın en kalabalık yerel folklor kıyafetli gösterisi ile ‘Dünya Rekorlar Kitabı’na (Guinness) girmeye hazırlanıyor.
Bu sene 15 Mayıs tarihinde 145’incisi yapılacak ‘Năsăudeni Mısır Unu Festivali’ etkinliği çerçevesinde düzenlenecek rekor denemesi yöre turizmini de canlandırmayı hedefliyor.
rekor (1)
Năsăud Belediyesi, Bistriţa-Năsăud Eyalet Konseyi ile İl Turizm Birliği Derneği ve George Coşbuc Lisesi organizesi ile gerçekleştirilecek dünya’nın en kalabalık folklor kıyafetli rekor denemesi hazırlıkları sürüyor. Festivale ilin bütün ilçeleri; Văile Someşului, Sălăuţei, Rebrei, Ilvelor ve Poale de Ţibleş halkı da destek veriyor.
Proje, Romanya Parlamentosunda kabul edilen ‘16 Mayıs Ulusal Geleneksel Kıyafetlerin Korunması ve Yaşatılması’ Kanunu çerçevesinde düşünülmüş.
rekor (3)16 Mayıs tarihinin Pazartesi işgününe denk gelmesi nedeniyle etkinliği, 15 Mayıs Pazar günü düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten organizatörler, 5 bin öğrenciyi yerel kıyafetleri ile bir araya getirerek şehirlerini Dünya Rekorlar Kitabına girdirme konusunda umutlu olduklarını ifade ediyorlar.