İlk 500’deki Dumankaya’ya ‘Bankaya Niye Para Yatırdın!’ Operasyonu

İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Dumankaya’nın inşaat sektörünün yanı sıra flio kiralama, sigorta, ve plastik sektöründe de faaliyet gösteren şirketleri bulunuyor. Dumankaya, 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer almıştı.
Fortune 500 Türkiye’de 224. olan şirket “En Hızlı Büyüyen Şirketler” başlığında faiz ve vergiden önceki kazancını en çok artıran 5. şirket unvanına almaya hak kazanmıştı.   2015 yılında sektörde pek çok yeniliği hayata geçiren Dumankaya, ödüller konusunda da başarılı bir performans sergiledi. GFK tarafından gerçekleştirilen Marka İmaj ve Konut Satın Alma Davranışları’na göre “En Beğenilen İnşaat Şirketi” seçildi. ’’Superbrand Türkiye tarafından düzenlenen yılın markaları organizasyonunda yılın süper markaları arasında yer aldı.Marketing Türkiye ve Akademetre’nin ortaklaşa düzenlediği THE ONE AWARDS Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında Dumankaya, 2015’te gayrimenkul sektöründe itibarını en çok artıran marka oldu.  Bilinirlik ve Marka Algı Araştırması’nın Nielsen tarafından hazırlanan 2015 sonuçlarına göre Dumankaya, tüketici beğeni oranını 2014’e göre yükselterek en beğenilen inşaat şirketi oldu.
Şirket 2016’da 750 milyon lira ciro hedefliyor
Geçen yılı 463 milyon lira ciro ile kapatan, bu yıl ise 750 milyon lira ciro hedefleyen şirket, 2016’da Gebze ve Fikirtepe’de 5 bin konut planlıyor. Dumankaya İnşaat’ın İstanbul’da Maltepe, Sancaktepe, Kartal, Halkalı ve Bahçeşehir’de devam eden yaklaşık 3 bin 500 konutluk projesi bulunuyor.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir.” denildi. 53 yıldır ülke ekonomisi ve ülkeye değer katmak ilkesiyle faaliyet gösterdiklerini belirten şirket, “Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.” açıklamasında bulundu.
dumankaya2Bank Asya’ya hukuksuz şekilde el konulmasından sonra şimdi de bankaya para yatıran işadamlarına ve şirketlere karşı operasyonlar başladı. 18 Nisan pazartesi günü düzenlenen  ‘Zekat-Sadaka’ operasyonunda  41 Bank Asya çalışanı ve 45 iş adamının da aralarında bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.  Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında bankaya para yatırdığı için gözaltına alınanlar arasında binlerce kişiye istihdam sağlayan Dumankaya İnşaat’ın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayla Dumankaya Pirinçci ve Semih Serhat Dumankaya’da bulunuyor.
DERGİ ABONELİĞİ SORULDU
Gözaltına alınan şahısların Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade işlemlerine başlandı. Gözaltındaki işadamlarına ve esnaflara herhangi bir dergi ve kitap aboneliklerinin olup olmadığı, zorla abone yapılıp yapılmadıklarının yanı sıra derneklerde tanıdıklarının olup olmadığı soruldu.İşadamlarına faaliyetleri dışında kimlere bağış yaptıklarının da sorulduğu ifade işleminde, Fethullah Gülen Hocaefendi’yi tanıyıp tanımadıkları, aynı ortamda bulunup bulunmadıkları ve Gülen Hocaefendi’yi tanıyan biriyle tanışıp, görüşüp görüşmediklerinin de sorulduğu öğrenildi.