Uzay Otel 2020’de

ABD’li Bigelow Aerospace şirketi, uzayda şişirilebilir yaşam kapsüllerinden oluşan istasyon kurmayı planlıyor. 2020’de tamamlanacak olan istasyon, uzay turistlerine ev sahipliği yapacak.

A merikalı otel zincirisahibi Robert Bigelow tarafından kurulan Bigelow Aerospace şirketi, uzayda şişirilebilir yaşam kapsüllerinden oluşan özel bir istasyon kurmayı hedefliyor.
TEST EDİLİYOR
2020’de tamamlanması ve kullanılmaya başlanması beklenen istasyon, uzayı ziyaret edecek olan turistlere ev sahipliği yapacak. NASA ile birlikte çalışan şirket, geçen günlerde SpaceX‘in Uluslararası Uzay İstasyonu’na malzeme takviyesinde bulunan roketi ile birlikte bu kapsüllerden bir adet göndermişti.
TURİZMDE KULLANILACAK
Önümüzdeki günlerde şişirilecek olan ve iki yıl boyunca denenecek olan kapsül, istasyona bağlanacak ve alanını yüzde 30 artıracak. İstasyonda test edilecek kapsülün denemeleri başarıyla geçmesi hâlinde, şirket uzayda kendi özel istasyonunu oluşturacak. Şişirilebilir kapsülleri birbirine bağlayarak 2020 yılında dev bir istasyon kuracak olan şirket, bunu turizm amaçlı kullanacak.
RADYASYON ZIRHLI
Kapsül, kurşun geçirmez yelek yapımında kullanılan malzemeden üretildi. Kapsülün içindekiler, güneş fırtınaları ve kozmik radyasyon olaylarında saçılan parçalardan korunabilecek