Erdoğan Ağzıyla Konuşan Bahçeli’de Paralel Paranoyasına Sarıldı

Erdoğan ağzı ile konuşan Bahçeli de paralele sarıldı, hukuku hiçe saydı ve "Olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır" dedi. Muhaliflere ise "40 fırın ekmek yeseler, MHP'yi kafalarına göre tanzim edemezler" dedi.

Partisinde muhalif rüzgarların estiği, mahkemenin “olağanüstü kongre yapılsın” dediği Devlet Bahçeli de paralel paranoyasına sarıldı. Bahçeli, “Bizim paralele teslim edecek partimiz yoktur. Eğer istenen büyük kurultay ise bu yılın Ocak ayında Merkez Yönetim Kurulumuzun kararıyla belirlenen 18 Mart 2018 tarihini sabırla beklemelidir. Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır.” dedi.
MHP’li 531 delegenin imzasını taşıyan kongre başvurusunu görmezden gelen Bahçeli, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği bir kararı “paralel paranoyasına” sarılarak bertaraf etmeye çalıştı. Dün, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’de olağanüstü kongreye gidilmesi için çağrı heyeti (kayyım) atanmasına ilişkin verdiği kararın gerekçesini açıklamış, kongre yapılması için 1234 delegeden 245 delegenin başvurusunun yeterli olduğu ancak 531 delegenin kongre için talepte bulunduğunu hatırlatmıştı.
MHP yöneticilerinin medyaya verdiği ‘kongre için mahkemeye başvursunlar’ açıklamalarına da atıf yapan mahkeme, olağanüstü kongre çağrısının cevapsız bırakıldığını ve davanın kabulüne karar verildiğini belirtmişti.