Tesla Yeni Model 3 Aracını Tanıttı

Elektrikli araç üretimi yapan Tesla yeni modeli olan Model 3 aracını tanıtımını yaptı.
Dünya’da seri elektrikli araç üretiminde birinci sırada olan Tesla  merakla beklenen  Model 3 aracının tanıtımını yaptı. Diğer Tesla modellerine göre daha ucuz olan Model 3 insanların elektrikli araca ulaşımını daha kolay kılıyor. Normal bir motorlu araç ile neredeyse aynı fiyata sahip aracı önümüzdeki dönemde yollarda çokça görebiliriz.
Model 3 - Tesla MotorsTam şarj ile 340 km yol gidebilen aracın performansı ise göz dolduruyor. 0-100 m hızlanmasını 6 saniyede gerçekleştiren araçın son hızı 220 km ile sınırlandırılmış. Fiyatı ile dikkat çeken araçın fabrika çıkış fiyatı ise 35 bin dolar olacak.
 
Model 3 - Tesla Motors(2)
Geniş bir iç mekan sunan araçta 5 yetişkinin rahatlıkla sığabileceği bir alan vaat ediliyor. Arka koltukların üstü tamamen cam tavan olan araçta diğer modellerin aksine daha küçük bir gösterge paneli olacak.  Yolcu ve sürücü güvenliği testlerinde 5 yıldız alan araç diğer modellerdeki otomatik pilot özelliğine sahip olacak. Yani araç tam anlamı ile  kendi kendini sürecek. Supercharger özelliği de olacak araç Avrupa Amerika ve Asya’da şimdiden kurulan 613 noktada yarım saatte şarj edilebilecek.Yada evinizde prize takaraktan bir gecede şarj edebilisiniz. Ancak Tesla’nın bu aracını alabilmek için şimdiden sıraya girmeniz gerekiyor. Bin Dolar rezervasyon ücreti ile aracı almak için sıraya girebilirsiniz. Şimdiden yaklaşık çeyrek milyon kişinin sırada olduğu araç 2017 yılının sonunda yollarda olacak.

 
Model 3 - Tesla Motors(3)