Dünya, Erdoğan’ın Yasaklatmak İstediği Alman Televizyonundaki ’hiciv Klibini’ Konuşuyor

Alman NDR televizyonundaki (Extra 3) mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özgürlükleri baskı altına almasının hicvedilmesi üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Alman muhalefeti ve basın kuruluşlarının sert tepkisine neden oldu.
Der Spiegel dergisine göre görüşmede Türk Dışişleri yetkilileri, Büyükelçi Erdmann’dan, Erdoğan’ın eleştirildiği şarkının videosunun internet sayfasından silinmesini talep ettiğini iddia etti. Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Türkiye’nin mizah programına tepkisini “gülünç” diye nitelendirdi. Birlik Başkanı Frank Überall‚ “Erdoğan kendisiyle ilgili mizah programı nedeniyle Alman Büyükelçi’yi Türk Dışişleri’ne çağırıyorsa, o zaman bu mizah programının yapımcıları başarılı olmuş, hedefine ulaşmıştır demektir” dedi. Programının yayınlandığı Kuzey Alman Radyo Tv Kurumu da (NDR) tepki gösterdi.
17 Mart’ta yayınlanan “Erdowie, erdowo, erdogan” başlıklı iki dakikalık şarkıya Erdoğan’ın basın özgürlüğü, insan hakları özgürlüğü konusundaki faşizan politikaları ile dalga geçiliyor. Extra 3 programı, Erdoğan’ı hicveden şarkıyı bu kez Türkçe ve İngilizce altyazı ile yayınladı. Alay konusu video şimdi izlenme rekoru kırıyor. Programın Twitter hesabında da “Erdoğan Ayın Elemanı!” ilan edildi.