Reza Zarrab’a Vip Koruma

2 yakın koruması bulunan Zarrab’a, geçen yıl eşi Ebru Gündeş ve kızı ile gittiği Bodrum tatilinde devletin tahsis ettiği iki polis memuru eşlik etti.
İstanbul Valiliği’nin 2013 yılında ‘can güvenliği riski’ gerekçesiyle yakın koruma tahsis ettiği Reza Zarrab’ın, imtiyazlı uygulamalardan Efkan Ala’nın İçişleri Bakanı olduğu dönemde de yararlandığı ortaya çıktı.
TALEP REZA’DAN GELDİ
Zarrab’ın geçen yıl Bodrum tatilini 24 saat polis koruması altında yaptığını gösteren emniyet belgesine ortaya çıktı.  20-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’dan Bodrum’a havayolu ile tatile giden Zarrab ve ailesinin güvenliğini sağlamak üzere iki koruma polisi görevlendirildiği anlaşıldı. 21 Mayıs 2015’de İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Taş tarafından Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen “Yakın Koruma Önlemleri” konulu talep yazısı ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti.
İstanbul Emniyeti’nin yazısında unvanı işadamı olarak açıklanan Zarrab’ın koruma talebinde bulunduğuna dikkat çekildi. Yazıda, “İstanbul ilince koruma altında bulunan, aşağıda korumaya ilişkin durumu ve seyahat bilgileri belirtilen kişinin gideceği ilde gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak ayrılışlarından bilgi verilmesi hususunda bilgi ve gereğini arz ederim” denildi. İki yakın koruması olduğu halde Zarrab Ailesi’ne Bodrum tatili sırasında eşlik etmek üzere polis memurları M.A.K. ile Y.E. görevlendirildi. Zarrab, “VIP” imtiyazla donatıldı.