Türkiye Giderek Istikrarsızlaşıyor

Ankara’da geçen ay gerçekleşen kanlı terör saldırısından yalnızca birkaç hafta sonra gerçekleşen yeni terör saldırısı, dünya medyasında geniş yer buldu.
Dünyanın önde gelen basın organları saldırıyı ‘flaş haber’ olarak duyururken patlamanın dehşet verici görüntüleri pek çok gazetenin birinci sayfalarında yer buldu. İngiliz Independent ve İtalyan Il Gazzettino gazeteleri, saldırıyı manşetlerine taşıdı. ABD’de yayınlanan The New York Times (NYT) , bir diğer İngiliz yayın kuruluşu The Guardian, İtalyan gazetesi L’Unita ve İspanya’nın özerk bölgesi Katalonya’nın lider gazetesi La Vanguardia, küle dönmüş araçların fotoğraflarını birince sayfalarında büyük şekilde kullandı. Washington Post ve İspanyol El Pais gazeteleri başta olmak üzere pek çok gazete ise haberi ilk sayfadan duyurdu. Saldırının baş şüphelisi olarak terör örgütü PKK’yı işaret eden gazeteler, son saldırının Ankara’da son 6 ayda gerçekleşen üçüncü saldırı olduğunu vurguladı. Yabancı yayın organları, şehrin en hareketli bölgesinde gerçekleştirilen terör eyleminden kısa bir süre önce ABD Büyükelçiliği’nin vatandaşları için yayınladığı uyarıyı hatırlattı. Patlamanın meydana geldiği noktanın Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarına çok yakın olduğunu belirtti.
Independent’in manşetinde ‘Ankara’da yeni terör saldırısı’ başlığı kullanıldı. Korku uyandıran saldırının Türkiye’nin giderek tehlikeli şekilde istikrarsızlaştığı yönündeki endişeleri artıracağını belirten gazete, son saldırıların diğer Avrupa ülkelerini de alarma geçireceğini kaydetti. Saldırı haberine internet sitesinde geniş yer ayıran bir diğer İngiliz yayın organı Financial Times (FT), bir kez daha düzenlenen terör saldırısının hemen ardından yayın yasağı koyulduğuna dikkat çekti. FT, başkentte düzenlenen son iki saldırının birbirine benzer olduğunu belirtti.
NYT haberinde ise ABD Büyükelçiliği’nin uyarısına rağmen böyle bir saldırı gerçekleştirilebilmesinin hükümetin vatandaşlarını koruma kapasitesi hakkında soru işaretleri oluşturduğu vurgulandı. Son dönemde arka arkaya gerçekleşen terör eylemlerinin son halkası olan önceki günkü saldırının, ana ulaşım hatları yakınında sivilleri hedef almasıyla bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.